Dit is hoe je bluescreens door Windows updates voorkomt

Dit is hoe je bluescreens door Windows updates voorkomt

We zijn verbaasd dat Windows 10 updates steeds vaker voor serieuze problemen zorgen en zogenaamde ‘bluescreens’ opleveren. Erg hinderlijk, want de laptop of PC wordt daardoor geblokkeerd. Het enige wat je dan kunt doen is proberen opnieuw op te starten. Wat er zoal kan gebeuren en hoe je dit eenvoudig kunt voorkomen lees je hier:

Dit is hoe je bluescreens door Windows updates voorkomt
Windows updates problemen

Wie Google raadpleegt kan een groot aantal artikelen teruglezen die de problemen met Windows 10-updates bevestigen. “Microsoft heeft bevestigd dat de cumulatieve Windows 10-update van februari een bug bevat die de webcam van bepaalde systemen kan uitschakelen”, is daar zo’n voorbeeld van. Een recente patch van maart 2021, nummer KB5000802 om precies te zijn, zorgt voor problemen bij allerlei randapparatuur. Plotseling krijg je een bluescreen als je jouw printer wilt gebruiken. Wellicht is het jou ook overkomen. Er doen problemen voor met Kyocera en Ricoh en andere printermerken wanneer iemand vanuit een Microsoft Office programma wil gaan printen. Windows updates kunnen er zelfs voor zorgen dat documenten kwijtraken, want ook kwamen er in het verleden problemen voor met SharePoint.

De hele wereld is proefkonijn

Veel ICT bedrijven adviseren om Windows-updates automatisch op systemen te laten installeren. Alleen is de consequentie dat je dan proefkonijn bent voor Microsoft. Door de steeds grotere hoeveelheid patches die worden uitgerold om cyberaanvallen tegen te gaan komt de kwaliteit van de updates blijkbaar vaker onder druk te staan.

Bluescreens eenvoudig voorkomen door beheer

De manier om dit soort ellende te voorkomen is door het beheer van al die Windows updates bij ons neer te leggen. Dat betekent niet zelf installeren. Laat ons maar jouw ‘proefkonijn’ zijn. Elke Windows update wordt eerst geëvalueerd op testsystemen, we houden de meest voorkomende Windows update problemen bij en we voeren een update bij onze klanten pas uit als een en ander uitvoerig getest is. Geen bluescreens meer voorkom je dus door het beheer ervan uit handen te geven en ervoor te zorgen dat automatische Windows updates op ‘uit’ staan.

Hoe je dat doet?

Gewoon even bellen naar 088 – 428 2600 of contact opnemen. We regelen het graag voor je.

ICT2MKB | ICT Beheer voorkomt problemen | Zo simpel kan het zijn

Wil jij meer weten over dit onderwerp en wat wij kunnen betekenen voor jouw organisatie? Bekijk dan onze brochure of klik op de button om contact op te nemen.