Elke 4,2 seconden een nieuwe soort malware in 2017

Dat is 72,6% meer dan vorig jaar.


Trojaanse paarden

“Van alle categorieën malware komen Trojaanse paarden het meest voor. Deze kunnen verschillende functies hebben. Denk aan downloaden en installeren van bestanden, bespioneren van het slachtoffer (spyware), en het opnemen van toetsaanslagen (keyloggers). , Verder ook onttrekken van wachtwoorden uit bijvoorbeeld de browsergeschiedenis (password stealers), opnemen van de geïnfecteerde pc in een botnet en het laten uitvoeren van distributed denial of service aanvallen (DDoS-aanvallen) om websites plat te leggen.

Op nummer twee staat adware, waar heel weinig over wordt bericht. Adware is erg vervelend, omdat het zijn slachtoffers te pas en te onpas advertenties voorschotelt. Deze categorie groeit gestaag en vormt dan ook een steeds groter probleem.

Nieuwe soorten

Ransomware, malware die bestanden op de pc van het slachtoffer gijzelt voor losgeld, maakte een behoorlijke groei door: in de tweede helft van 2016 werden negen maal zoveel nieuwe soorten ransomware ontdekt als in de eerste helft van het jaar. Maar ondanks dat, is het aandeel van ransomware in het geheel aan malware beperkt. In heel 2016 behoorde 4,9% van de nieuwe malware toe aan deze categorie gijzelsoftware. In het eerste kwartaal van 2017 was het aandeel sterk toegenomen tot 13,9%. 

Steeds meer bedreigingen

In 2016 hebben zijn er maar liefst 6.834.443 nieuwe soorten malware ontdekt. Dit betekent een toename van 32,9% ten opzichte van 2015. Deze trend zette in het eerste kwartaal van dit jaar door, met 1.852.945 nieuwe soorten malware.
Anti-virus software

Beveilig uw computers, servers en uw netwerk met meerdere lagen antivirus software.

Blokkeren van bekende malware droppers, realtime scannen bij het openen van webpagina`s en bestanden, en blokkeren van geinfecteerde computers behoren dan tot de mogelijkheden.

Voorkom op deze manier verspreiding in uw netwerk, mocht er toch een virus binnen komen.

Ik wil een gratis scan met ESET Online Scanner

  • Detecteert en verwijdert malware
  • Gebruiksvriendelijke scan
  • Werkt vanuit iedere browser
  • Helemaal gratis

Interesse?

Neem gerust contact met ons op via het contactformulier of bel: +31(0)88 - 428 26 00 voor een vrijblijvende kennismakingsafspraak.