Wat moet er gebeuren als thuiswerken de norm blijft?

Wat moet er gebeuren als thuiswerken de norm blijft?

We kunnen niet in een glazen bol kijken, maar het zou zomaar kunnen dat de wereld na corona blijvend veranderd is. In een artikel van RTL Nieuws valt te lezen dat meer dan de helft van de thuiswerkers vaker thuis wil blijven werken. Maar wat moet er gebeuren als thuiswerken de norm blijft? Dit zijn enkele aandachtspunten die je nader onder de loep zou kunnen nemen.

Wat moet er gebeuren als thuiswerken de norm blijft?
Een andere impuls aan teamgeest

Het grootste nadeel van thuiswerken? Collega’s missen elkaar. Het gaat om het menselijke contact, wat iedereen nodig heeft. Als thuiswerken de norm blijft zal er een andere impuls gegeven moeten worden om de teamgeest te behouden. Het vertrouwde teamuitje kan voorlopig nog niet doorgaan, ga daarom op zoek naar alternatieven. Wellicht kun je samen wel een virtueel spel bedenken of plan je toch een online moment voor de vrijdagmiddagborrel.

Het bewaken van privacy of ongewenst gedrag

Niet iedereen realiseert zich wat collega’s zien van de privésituatie tijdens een online vergadering, maar je bepaalt natuurlijk nog steeds zelf wat anderen van je mogen weten. Maar zijn er richtlijnen opgesteld of aanbevelingen gedaan door de werkgever van wat je wel en niet laat zien? Dat kan helpen om de privacy wat beter te bewaken.

Meer aandacht voor het welzijn

Tijdens de eerste golf ging het vooral over het faciliteren van hard- en software. Tijdens de tweede coronagolf is er meer aandacht gekomen voor het welzijn van medewerkers. Hoe gaat het eigenlijk met ze? De koffiemomenten op kantoor zijn er niet meer, dus is de tip om gewoon vaker een-op-een momenten in te plannen voor het delen van kennis of andere persoonlijke ondersteuning.

Heroverwegingen rondom het werken op kantoor

Er zijn ondernemers die al aan het nadenken zijn om minder vierkante meters bedrijfsruimte te gaan huren. Niet alleen om kosten te besparen, maar ook omdat gebleken is dat het met z’n allen op een plek werkzaam zijn niet meer nodig is. Belangrijk is dat het samenwerken ook veilig gebeurt, vanaf alle apparaten, als thuiswerken de nieuwe norm gaat worden.

Nog meer applicaties naar de Cloud

Hoe vaker collega’s thuiswerken, hoe groter de behoefte wordt om niet alleen Microsoft Office 365 maar ook andere applicaties online beschikbaar te hebben. Zonder dat zou onze economie compleet zijn stilgevallen en had thuiswerken zelfs niet bestaan. Maar zijn alle applicaties nu toegankelijk om het thuiswerken nog plezieriger te maken?

ICT2MKB | Thuiswerken gaat over collega’s faciliteren | Zo simpel kan het zijn

Wil jij meer weten over dit onderwerp en wat wij kunnen betekenen voor jouw organisatie? Bekijk dan onze brochure of klik op de button om contact op te nemen.