Welke ICT projecten staan er voor 2021 bij jou op de agenda?

Welke ICT projecten staan er voor 2021 bij jou op de agenda?

Het succes van elke onderneming is afhankelijk van een goede IT infrastructuur. Dat betekent dat er ongetwijfeld een aantal projecten op de agenda staan voor 2021 om klant- of samenwerkingsprocessen te verbeteren. Waar valt als ondernemer mogelijk de winst te behalen?

Welke ICT projecten staan er voor 2021 bij jou op de agenda?
Snellere, stabielere en back-up verbindingen

Allereerst moeten collega’s en klanten vanaf elke werkplek, thuis of op kantoor, goed bereikbaar zijn. De stabiliteit en snelheid van de internetverbindingen zijn daarom cruciaal. Haal je op dit moment genoeg uit de huidige internet oplossing qua snelheid en extra mogelijkheden? Er zijn veel ontwikkelingen rondom glasvezel en bijvoorbeeld 5G die deze snelheid kunnen verhogen. Daarnaast zou er bij uitval van een verbinding altijd een goede back-up verbinding geregeld moeten zijn, zodat iedereen kan blijven werken.

Een betere informatiebeveiliging

Hier kan het mogelijk om een ISO-27001 project gaan. Bij deze standaard van informatiebeveiliging gaat het om het borgen van de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie. Doordat werkprocessen in 2020 waarschijnlijk anders zijn gaan lopen kan het noodzakelijk zijn om in 2021 extra aandacht te hebben voor een steviger fundament om informatie veilig te houden.

On premise of Cloud?

Moet alles wel naar de Cloud en zo ja, voor welke omgeving kies je dan? Een hosted oplossing, private omgeving in een datacenter of toch meer naar publieke omgevingen, zoals Microsoft Office 365? Dit soort keuzes vraagt in de meeste gevallen om een goed adviesmoment, waardoor de juiste mix gemaakt kan worden. Dat wordt ook wel een hybride omgeving genoemd.

Het verbeteren van de klantcommunicatie

Hoe goed is jouw bedrijf bereikbaar voor klanten? Test het eens zelf door naar het algemene nummer te bellen. Is er niemand op kantoor? als het goed is wordt er binnen enkele seconden automatisch naar een smartphone doorgeschakeld en krijg je een collega aan de lijn. Telefonie is ook een internet dienst geworden, dus kan het op allerlei slimme manieren geregeld worden. De klantcommunicatie verbeteren kan natuurlijk ook gaan om een klantvriendelijke, goed vindbare website of webshop.

Integratie van bestaande systemen

Wat ook op de agenda kan staan is de integratie van bestaande systemen. Het zijn van die processen die op meerdere plekken dubbel worden uitgevoerd en onnodig veel tijd kosten. Dan kan dit het moment zijn om maatwerk te laten uitvoeren.

Vereenvoudiging van het IT beheer

Kostenbesparing zal bij veel ondernemers hoog op de agenda staan. Dat betekent niet alles meer zelf willen of moeten doen. Door de jaren heen kan er heel makkelijk een wirwar van allerlei IT oplossingen ontstaan zijn. Door het versimpelen en consolideren van deze oplossingen kan er in veel gevallen op het IT beheer bespaard worden.

Tot slot een extra ‘nadenk-moment’…

Verbeteren en stroomlijnen van bedrijfsprocessen gebeurt vaak met behulp van IT resources.
Vaak wordt er gedacht dat er iets nieuws aangeschaft moet worden, omdat onbekend is dat bepaalde functionaliteiten al in huis zijn terwijl ze niet gebruikt worden. Neem daarom bij twijfel altijd contact op.

ICT2MKB | Meedenken met ondernemende mensen, zo simpel kan het zijn

Wil jij meer weten over dit onderwerp en wat wij kunnen betekenen voor jouw organisatie? Bekijk dan onze brochure of klik op de button om contact op te nemen.