Windows 10 updates “proefkonijn”, of toch beter in beheer?

Windows 10 updates “proefkonijn”, of toch beter in beheer?

We kennen allemaal wel het automatische bericht wat je ontvangt met het verzoek om te updaten. Soms is het software en minimaal 1 keer per maand zijn het Windows 10 updates. De gemiddelde gebruiker vindt het vervelend dat er zoveel updates zijn. Ze blijven maar komen, terwijl er ogenschijnlijk niks mis gaat. Maar is dat wel zo of ben je soms een “proefkonijn?”

De praktijk…

“Ik klik ze altijd weg, want iedere keer nadat ik updates installeer heb ik problemen” is een vaak gehoorde reactie, als mensen gevraagd wordt naar hun ervaringen. Dit is vaak een beleving gebaseerd op enkele voorvallen maar het gedrag wat erdoor ontstaat brengt allerlei risico`s met zich mee.

Waarom zijn er eigenlijk zoveel updates?

Er zijn twee hoofd redenen waarom er zoveel Windows 10 updates zijn. De eerste en belangrijkste reden is dat Windows simpelweg het populairste besturingssysteem voor computers is. Daarmee is het voor hackers en andere digitale criminelen een interessante prooi om aan te vallen. Maandelijks worden de gaten die hackers in de digitale muur van Windows 10 slaan, door Microsoft gedicht.

Daarnaast zorgt Microsoft met nieuwe Windows 10 updates ervoor dat alle apparaten die we gebruiken, denk aan printers, toetsenborden, scanners en monitoren, ook kunnen blijven werken en beveiligd blijven. De updates zijn dus ook nodig om de productontwikkelingen van fabrikanten bij te kunnen houden. Tip 5, “wacht niet met updates’ in onze eerdere blog over nog veiliger digitaal thuiswerken ging er al over.

Geef Windows 10 updates in beheer, want het gaat ook weleens mis!

Computers zijn complexe apparaten waar zoveel verschillende programma’s op gebruikt worden dat niet alles getest kan worden. In de constante strijd om de beveiliging maximaal te houden worden er aanpassingen gedaan, die soms vervelende gevolgen hebben; programma’s die niet meer werken of zelfs de gevreesde blauwe schermen waarna de computer helemaal onbruikbaar wordt. Je kunt ervoor kiezen om Windows 10 updates gelijk iedere maand als eerste automatisch te laten installeren, maar dan ben je soms wel het “proefkonijn” waar het bij mis ging.

Beter is om de Windows 10 updates door ons te laten uitvoeren, zodat niet zomaar alles gewijzigd en geïnstalleerd wordt. We filteren “slechte” updates eruit en controleren of alle updates gelukt zijn, zodat jouw continuïteit gewaarborgd wordt en je gewoon lekker door kunt werken. Op die manier wordt je ook minder vaak met (mislukte) updates geconfronteerd.

We zijn altijd bereikbaar als er vragen of onduidelijkheden over updates zijn, want beveiliging is een kernwaarde van ons bedrijf waarmee we voorkomen dat kostbare informatie verloren gaat en we cybercriminelen buiten de deur houden.

ICT2MKB | Digitaal veilig door updates, zo simpel kan het zijn

Wil jij meer weten over dit onderwerp en wat wij kunnen betekenen voor jouw organisatie? Bekijk dan onze brochure of klik op de button om contact op te nemen.